HTML

EP blog

Ezt a blogot, a Budai Fiatalok Egyesülete indította. Úgy láttuk, hogy az emberek többsége ma Magyarországon, elég kevés információval rendelkezik az Európai Unióval, Hazánk uniós tagságával és a közelgő európai választásokkal kapcsolatban.

Friss topikok

Ki jogosult részt venni az Európai Parlament tagjainak választásán?

2009.03.16. 10:45 sbm (törölt)

Az Európai Parlament tagjainak választásán választó és választható: – a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú magyar állampolgár és – az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező nagykorú állampolgára, amennyiben nyilatkozatot tesz arról, hogy választójogát a Magyar Köztársaságban kívánja gyakorolni.

Nincs választójoguk azoknak állampolgároknak, akiknél a törvényben meghatározott természetes kizáró okok valamelyike fennáll, 1. aki cselekvőképességét korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt áll; 2. aki a közügyek gyakorlásától eltiltó jogerős ítélet hatálya alatt áll; 3. aki szabadságvesztés büntetését tölti; 4. aki büntetőeljárásban jogerősen elrendelt intézeti kényszergyógykezelés alatt áll.

(Forrás: valasztas.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr511005090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása